Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

duminică, martie 08, 2015

Pudrele verzi

Prima oară când am făcut cunoștință cu pudrele verzi am strâmbat din nas. Spirulina mi l-a mutat din loc. Am tolerat iarba de grâu verde, repetându-mi că e sănătoasă, însă cea de orz verde mi-a devenit prietenă. Azi vă prezint câteva dintre beneficiile pudrelor miraculoase.



Pulberea de spirulină provine dintr-o algă naturală (cyanobacteria) deosebit de bogată în nutrienți și proteine. Deși gustul nu e tocmai plăcut (îndrăznesc să adaug un bleah), spirulina conține 65% proteine și aminoacizi esențiali, inclusiv acidul gamalinoleic (GLA), recunoscut pentru efectul antiinflamator. În urma testelor s-a demonstrat ca Spirulina are un nivel ORAC (Capacitate de absorbție a Radicalilor de Oxygen) de peste 24.000, ceea ce este de 4 ori scorul ORAC al afinelor. Acest scor este folosit pentru a măsura capacitatea antioxidantă și concentrația sa în diferite tipuri de alimente. În plus, e extrem de bogată în clorofilă, care ajută la eliminarea toxinelor din sânge și la întărirea sistemului imunitar. Conține de 26 de ori mai mult calciu decât laptele, dar și vitaminele B, C, D, A și E. Dacă nu suportați gustul pudrei, puteți încerca măcar comprimatele. Merită.

Pudra de iarbă de grâu verde  este una dintre cele mai bune surse de clorofilă vie disponibile. Clorofila este antibacteriană și poate fi folosită ca vindecător natural și în interiorul, și în exteriorul corpului. Sucul din iarbă de grâu este un agent de detoxifiere superior când este comparat cu sucul de morcovi sau alte fructe si legume. Iarba de grâu conține spectrul complet de vitamine și minerale, incluzand pe cele treisprezece esențiale, combinate cu zeci de oligominerale și enzime. Atenție, însă, gustul este foarte puternic! Puteți încerca să-l adăugați în sucurile de fructe. 
Pudra de orz verde este o alternativă cu un gust mai puțin pregnant și care conține:

  • de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât salata;
  • de peste 25 de ori mai mult potasiu decât bananele;
  • de peste 11 ori mai mult calciu decât laptele;
  • de peste 7 ori mai multă vtamina C decât portocalele;
  • de peste 10 de ori mai multă vitamina B1 decât spanacul;
  • de peste 23 de ori mai multă biotină (factor din grupul vitaminelor B) decât laptele.
O linguriță de pudră e suficientă pentru un pahar de suc. Se poate combina doar cu apă sau cu fructe și legume. Pentru un gust fresh, recomand combinarea sucului cu mentă proaspătă. Încercați!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu