Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

duminică, februarie 21, 2016

Chec sănătos cu afine şi banane

Mereu introducerea unui articol mi s-a părut cea mai importantă parte (bine, după titlu). Dacă ai găsit cuvintele potrivite, titlul perfect, atunci determini cititorul să dea click (sau pagina) şi să descopere ceea ce ai vrut tu să transmiţi. Având în vedere că e duminică şi atât corpul, cât şi mintea mea ştiu acest lucru, nu am reuşit să găsesc cuvintele necesare pentru a face o introducere demnă acestei reţete. Aşa că am decis să las pozele să „vorbească” în locul meu şi eu să vă spun direct paşii de urmat.

Cu câteva afine avute în congelator şi o vizită până la cel mai apropiat plafar am reuşit să adun toate ingredientele de care am avut nevoie. Nici nu sunt multe, iar reţeta e mai mult decât simplă. Veţi avea nevoie de:
- o cană făină de migdale;
- o cană făină de cocos (sau cel puţin aşa era în reţeta originală - eu nu am găsit, aşa că am decis să iau făină din miez de nucă);
- 2 linguriţe praf de copt;
- ¼ cană cu miere;
- o cană cu afine;
- 3 banane coapte şi pasate;
- puţină scorţişoară (dacă vă place);
- 3 ouă.

Ceea ce urmează e simplu: puneţi toate ingredientele (în afară de afine) într-un bol şi amestecaţi. Puteţi folosi un mixer sau pur şi simplu o lingură de lemn (cum am făcut eu). După ce compoziţia e omogenă, adăugaţi uşor afinele pentru a nu le strivi. Bineînţeles, puteţi folosi şi alte fructe de pădure care vă plac.  


Compoziţia o puteţi turna în ce formă doriţi. Eu am ales o formă de chec pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Am preîncalzit cuptorul la 180 grade si apoi am lăsat checul în jur de 25 minute la cuptor. Bineînţeles că a trebuit să treacă testul scobitorii înainte de a-l scoate.

Reţeta a fost un succes total!


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu