Mereu introducerea unui articol
mi s-a părut cea mai importantă parte (bine, după titlu). Dacă ai găsit
cuvintele potrivite, titlul perfect, atunci determini cititorul să dea click (sau
pagina) şi să descopere ceea ce ai vrut tu să transmiţi. Având în vedere că e
duminică şi atât corpul, cât şi mintea mea ştiu acest lucru, nu am reuşit să găsesc
cuvintele necesare pentru a face o introducere demnă acestei reţete. Aşa că am
decis să las pozele să „vorbească” în locul meu şi eu să vă spun direct paşii
de urmat.
Cu câteva afine avute în
congelator şi o vizită până la cel mai apropiat plafar am reuşit să adun toate
ingredientele de care am avut nevoie. Nici nu sunt multe, iar reţeta e mai mult
decât simplă. Veţi avea nevoie de:
- o cană făină de migdale;
- o cană făină de cocos (sau cel
puţin aşa era în reţeta originală - eu nu am găsit, aşa că am decis să iau făină
din miez de nucă);
- 2 linguriţe praf de copt;
- ¼ cană cu miere;
- o cană cu afine;
- 3 banane coapte şi pasate;
- puţină scorţişoară (dacă vă
place);
- 3 ouă.
Ceea ce urmează e simplu: puneţi
toate ingredientele (în afară de afine) într-un bol şi amestecaţi. Puteţi
folosi un mixer sau pur şi simplu o lingură de lemn (cum am făcut eu). După ce compoziţia e omogenă, adăugaţi uşor afinele pentru a nu le
strivi. Bineînţeles, puteţi folosi şi alte fructe de pădure care vă plac.
Compoziţia o puteţi turna în ce
formă doriţi. Eu am ales o formă de chec pe care am tapetat-o cu hârtie de
copt. Am preîncalzit cuptorul la 180 grade si apoi am lăsat checul în jur de 25
minute la cuptor. Bineînţeles că a trebuit să treacă testul scobitorii înainte
de a-l scoate.
Reţeta a fost un succes total!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu