Am decis să dedic un întreg articol acestui fruct. Îl veţi găsi sub
diferite nume cum ar fi kaki, persimona, fructul zeilor sau piersica japoneză
şi este un fruct exotic ce poate fi folosit atât în sucuri, salate, cât şi în
prăjituri şi alte preparate de acest gen.
Seamănă foarte mult cu o roşie, însă gustul e uşor astringent înspre
dulceag, cumva între ananas şi piersică după cum ar descrie unii. Trebuie să
ştiţi că fructul trebuie să fie copt pentru a beneficia de toate proprietăţile
sale şi usor moale la atingere, asemenea piersicilor.
Kaki este bogat in vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P si
vitamina C. De asemenea, kaki conţine şi minerale necesare organismului: sodiu,
potasiu, magneziu, seleniu şi cantităţi mici de fier şi zinc. Trebuie să ştiţi
că acest fruct este bogat în carbohidraţi de bună calitate,
betacaroten şi conţine la fel de multi antioxidanţi precum ceaiul verde.
Astfel, vă puteţi imagina că acesta ajută la îmbunătăţirea acuităţii
vizuale prin conţinutul său ridicat în vitamina A, vitamină utilă
celulelor din retină pentru a interpreta mesajele luminoase.
Fructul kaki face parte din alimentele alcaline, scade aciditatea
gastrică, dar şi aciditatea sângelui, reglând astfel activităţile
metabolismului. Acesta poate fi consumat în cantităţi moderate în dieta celor
care suferă de afecţiuni ale stomacului.
În plus, fructul face parte din categoria acelor alimente bogate în
antioxidanţi şi nutrienţi care ajută la combaretea stresului oxidativ,
prevenind modificările la nivelul ADN-ului celular. De aceea, nutritioniştii
includ acest fruct pe lista alimentelor care previn apariţia cancerului.
Proprietăţile sale nu se opresc aici. Bogat în nutrienţii de care pielea are cea mai mare nevoie, fructul kaki face parte din acele alimente utilizate în cosmetică, dar şi în preparatele naturiste. Prin conţinutul său ridicat de vitamine şi minerale, kaki este indicat pentru pielea uscată, arsă de soare, ridată sau cu fermitatea pierdută.
Proprietăţile sale nu se opresc aici. Bogat în nutrienţii de care pielea are cea mai mare nevoie, fructul kaki face parte din acele alimente utilizate în cosmetică, dar şi în preparatele naturiste. Prin conţinutul său ridicat de vitamine şi minerale, kaki este indicat pentru pielea uscată, arsă de soare, ridată sau cu fermitatea pierdută.
Cred că v-am enumerat destule proprietăţi ale acestui fruct şi sper că
v-am convins să îl cumpăraţi data viitoare când veţi merge la cumpărături.
Zilele viitoare vă voi arăta şi reţete de sucuri în care puteţi încorpora acest
fruct minune!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu