Dacă ne luăm după data
din calendar, am zice că e primăvară, în schimb, dacă ne uităm pe geam, e mai
mult dezamăgire. Nu putem schimba vremea, dar putem aduce o rază de soare în
bucătărie prin prepararea unui suc delicios de dimineață.
Eu am folosit
astăzi:
- sucul de la o
lămâie şi o portocală
- ananas
- ghimbir (dacă nu
vă înțelegeți aşa bine cu acest aliment minune, puneți doar o feliuță ca să vă
obişnuiți, dacă sunteți veterani, atunci nu vă sfiiți)
Câte ceva despre portocale:
- ajută la
îmbunătățirea vederii
- reglează tensiunea
arterială (flavonoidele din portocale contribuie la reglarea presiunii
sangvine, în timp ce magneziul îşi aduce aportul favorabil în ceea ce priveşte
tensiunea arterială);
- betacarotenul din
portocale protejează celulele de radicalii liberi şi previne apariția semnelor
de îmbătrânire;
- deşi sunt acide,
după ce sunt digerate, portocalele se transformă în minerale alcaline care
echilibrează organismul (totuşi, lămâile sunt cele mai alcaline alimente).
Gustul e grozav!
Culoarea la fel! Încercați!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu