Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

miercuri, martie 18, 2015

Glowing green

Prima dată când am citit despre celebrul „green smoothie” pot să spun că mai mult m-au atras beneficiile pe care le oferea decât culoarea în sine. Mai mult, gândul că ar trebui să pun spanac sau alte frunze verzi nu mi-a uşurat deloc moralul. Eh, până la urmă, am făcut acest pas..pentru sănătatea mea. Şi a fost chiar o decizie bună.


Nu am să vă plictisesc cu povestiri, ci am să vă arăt o nouă rețetă de green smoothie. Eu am folosit:
- o mână de spanac
- câteva frunze de kale
- o banană
- o pară
- un măr
- câteva bucăți de rădăcină de țelină sau apio

Apio are cca 20 kcal/ 100 grame, adică este excelentă pentru menţinerea siluetei cât şi în curele de slăbire;
- conţine K, Fe, Mg, Ca, vitaminele C, E, K, anumite vitamine din grupul B, în timp ce frunzele sunt foarte bogate în vitamina A.
- ajută la scăderea temperaturii corpului - când vremea este caldă, iar atmosfera uscată
scăderea tensiunii arteriale - consumul zilnic de suc de țelină, timp de o săptămână va duce la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale;
- mineralele organice alcaline din sucul de țelină au efect calmant asupra sistemului nervos, ceea ce face din țelină o băutură ideală pentru cei care suferă de insomnii.  


Dacă nu vă place gustul de țelină, puteți să puneți doar câteva bucățele, iar pe parcurs să creşteți cantitatea. Merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu