Aşa cum vă spun cam de fiecare
dată, trebuie să schimbăm mereu alimentele pe care decidem să le încorporăm în
stilul de viaţă. Şi când zic asta, mă refer la a forma anumite circuite
alimentare, atât pentru a beneficia din plin de vitaminele din fructe şi
legume, cât şi pentru a diversifica mesele zilnice.
Astăzi am încercat ceva diferit:
drink your oats. Am ales să nu pun fulgii de ovăz în iaurt, aşa cum fac în majoritatea
dimineţilor, ci să îi adaug în suc. Cred că merge cu orice combinaţie de
fructe, însa eu am ales ananas, banană, căpşuni şi cam o mână de fulgi de ovăz.
Acum aveţi două posibilităţi: fie puneţi fulgii de ovăz într-un blender şi
pulsaţi până obţineţi o făină, fie puneti toate ingredientele în blender şi le
amestecaţi. Eu am ales a doua variantă (din comoditate, nu alt motiv ascuns).
Nu pot să spun că am simţit acea
făină în suc, dar bineînţeles depinde de cantitatea adăugată. Deşi majoritatea
articolelor pe care le citim acum sunt despre beneficiile fiecărui fruct pe
care îl putem găsi în piaţă, as vrea sa vă enumăr motivele pentru care eu am
ales să includ fulgii de ovăz în meniul de dimineaţă:
- reglează nivelul de zahăr din sânge (fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei);
- reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare;
- reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ, vinovat de creşterea transaminazelor, factor de risc major al apariţiei ficatului gras;
- ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai multă de timp şi vei mânca mai puţin, aspect care se va răsfânge în mod pozitv şi asupra siluetei.
- reglează nivelul de zahăr din sânge (fibrele conferă senzaţia de saţietate şi ajută la îndepărtarea poftei de dulce, prevenind astfel fluctuaţiile glicemiei);
- reglează nivelul tensiunii arteriale – prin acţiunea benefică a fibrelor asupra circulaţiei sangvine pot fi prevenite bolile cardiovasculare;
- reduce stresul oxidativ – prin acţiunea antioxidanţilor care luptă împotriva acţiunii nocive a radicalilor liberi. Astfel, poate fi întărit sistemul imunitar şi se reduce în mod natural stresul oxidativ, vinovat de creşterea transaminazelor, factor de risc major al apariţiei ficatului gras;
- ajută la controlul greutăţii corporale – fibrele din ovăz absorb cantităţi mari de apă astfel că te vei simţi mai sătul pe o perioadă mai multă de timp şi vei mânca mai puţin, aspect care se va răsfânge în mod pozitv şi asupra siluetei.
Şi da, la început veţi spune că
nu are gust, dar acum aveţi ideea de mai sus, deci no excusesJ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu