Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

sâmbătă, martie 07, 2015

Doza de vitamina C în degrade

Azi vă propun un suc din trei ingrediente: lămâie, portocală și afine roșii. Dincolo de culorile atrăgătoare, vă asigur că și gustul e pe măsură. 


Când ne gândim la citrice, ne vine în minte cel mai probabil vitamina C. Nu e greșit. Atât lămâile, cât și portocalele sunt surse importante de vitamine și minerale. Așa cum am menționat și în articolele anterioare, nu trebuie neglijat faptul că lămâia are un efect alcalinizant asupra corpului, în ciuda acidității sale. În plus, gustul puternic acrișor al lămâilor poate fi cu ușurință ameliorat prin combinarea acestora cu portocalele dulci.
Fructele mai speciale ale acestui suc sunt însă afinele roșii, pe care le puteți găsi congelate în orice perioadă a anului la supermarket. Costul nu e deloc ridicat, iar beneficiile sunt multiple.

- previn infecțiile
- protejează organismul de bolile cronice, în special cele cardio-vasculare, prin conținutul de numeroși antioxidanți
- conțin proantocianide, care actioneaza pozitiv atât față de Helicobacter pylori, responsabilă pentru ulcerul gastric, cât și față de Streptococcus mutans, responsabilă majoră pentru cariile dentare, constatându-se că o simplă clătire a gurii cu suc de afine roșii duce la micșorarea coloniei bacteriene de câteva ori.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu