Intrăm pe ultima sută de metri a lunii martie, dar vremea e capricioasă. Cel mai bine e să faci tot posibilul să previi răceala, iar pentru asta îți propun o combinație gustoasă de merișoare și cătină, adică o doză de sănătate, numai bună pentru fanii gustului acrișor.
Pentru cei care nu au avut grijă să-și umple congelatorul astă-vară cu bunătăți: stați liniștiți, supermarketurile vă oferă o varietate de fructe congelate, pe care să le combinați cum vă poftește inima.
Despre afinele roșii am mai vorbit aici, însă cătina e noua în peisajul blogului nostru, așa că e cazul să enumerăm câteva dintre beneficiile pe care le aduce, chiar și într-o doză mică:
- bogată în vitamina C (de două ori mai mult decât măceșul și de 10 ori mai mult decât cictricele)
- sursă de vitamine (E, K,F,P), complexul B (B2, B6, B9,colina, inozitol), carotenoide
(beta caroten, xanthophila), minerale și oligoelemente, acizi grași
polinesaturați, uleiuri complexe (din care se obține uleiul de catină), serotonină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine,
taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli
- are efect antioxidant, emolient, citoprotector, imunostimultor, vitaminizant, depurativ, antiinflamator, cicatrizant
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu