Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

luni, februarie 09, 2015

Morcoveață

Nu o să vă povestesc despre Morcoveață, de Jules Renard, însă vă garantez că dacă vă veți face un obicei din a consuma suc de morcovi, n-o să mai puteți folosi scuza vederii slabe când vine vorba de citit.



Spre deosebire de fructele și legumele exotice, pentru morcovi nu e cazul să vă pregătiți sufletește portofelul înainte de vizita în piață ori supermarket. Cu un preț mic veți putea obține o doză considerabilă de vitamine (A, B1, B2, C, D, K, E), săruri minerale (brom, calciu, cupru, magneziu, fier, potasiu, sulf, fosfor), fibre și pigment vegetal cu proprietăți antioxidante. E o legumă care vă stă la dispoziție tot anul, iar efectele sale sunt demne de luat în considerare:

- Are un fect remineralizant și antianemic
- Contribuie la creșterea numărului de globule roșii
- E un factor de cicatrizare a rănilor
- Previne ridurile și catifelează tenul uscat
- Îmbunătățește digestia

Tips:

- Morcovii tineri, proaspăt culeși, intens colorați au efecte mai puternice
- Partea verde ce se găsește la capătul morcovului nu se va consuma, întrucât poate avea efecte iritative asupra tubului digestiv
- Deși știți deja, e prea important pentru a nu fi menționat: sucul se va consuma proaspăt

Preparare:

Un storcător de fructe și legume sau un blender ar trebui să-și facă treaba. Personal, prepar toate sucurile cu ajutorul unui blender, adăugând apă, chiar dacă uneori pulpa le îndepărtează de ideea de suc (de asemenea, ea se poate strecura și folosi la salate). E de preferat să nu curățiți morcovii, ci să-i spălați foarte bine. Tăiați-i cubulețe și pregătiți-vă simțurile. 3, 2, 1 și...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu