Citisem un articol
în care era explicat faptul că şapte din zece români identifică stilul de viaţă
sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate cu alimentele
naturale, cât mai puţin procesate, iar femeile apreciază într-o mai mare măsură
alimentaţia sănătoasă comparativ cu bărbaţii (potrivit unui studiu realizat de
GfK).
Bun, deci măncăm
fructe de dimineața până seara: le adaugăm în iaurtul de dimineață, în
smoothie, în vreo salată la prânz sau ca o simplă gustare între mese. Şi nu
doar atât. Astăzi am să vă arăt, pas cu pas, cum puteți face un tort raw simplu
şi delicios. Aceasta este şi prima rețetă pe care am încercat-o, însă mi-a
plăcut atât de mult încât de abia aştept să mai încerc şi altele.
Pentru baza
acestui tort am folosit:
- 250 gr. curmale
fără sâmburi;
- 5-6 smochine
deshidratate;
- o linguriță de
fulgi de cocos.
Puteți adăuga şi o
linguriță de scorțişoară (dacă vă place), iar în loc de smochine, puteți folosi
chiar şi prune uscate. Trebuie să recunosc că nu sunt o fană a fructelor uscate
(smochine, curmale etc), însă sunt de-a dreptul încântată de această
combinație pentru baza tortului.
Primul strat a
avut în compoziție:
- o cană de căpşuni;
- o cană de zmeură;
- ½ cană de alune
caju crude.
Pentru al doilea
strat am folosit:
- o cană de afine;
- o cană de mure;
- o banană;
- lapte de migdale.
Şi acum
instrucțiunile. Deşi pare mult de lucru, vă asigur că totul va merge foarte
repede şi nu e deloc complicat. Eu am folosit o tavă rotundă cu pereții
detaşabili, însă puteți folosi cam orice vă este la îndemână. Ingredientele
pentru bază le puneți în robotul de bucătărie şi pulsați de câteva ori până
când obțineți o compoziție omogenă. Veți vedea ca e destul de lipicioasă, dar
acest lucru se rezolvă rapid dacă vă umeziți puțin mâinile. Compoziția o
întindeți pe fundul tăvii astfel încât să o acoperiți în întregime, astfel:
Cu pasul 2 sunteți
deja obişnuiti: ingredientele le puneți în blender ca şi când ați face un
smoothie. Trebuie doar să aveți în vedere că noua compoziție nu trebuie să aibă
consistența lichidă a unui smoothie (de aceea nu am pus deloc apă).
Acelaşi lucru îl
faceți şi cu celelalte ingrediente. Blender şi apoi aplicați ultimul strat.
Apoi decorați cu ce doriți. Eu am pus fulgi de cocos şi migdale tăiate.
Tortul pe care
l-am făcut eu a avut doar două straturi. Dacă doriți, puteți face un adevărat
tort-curcubeu: puteți folosi papaya (pentru un strat portocaliu), ananas şi
banane (pentru un strat galben), spanac şi măr (pentru un stat verde) şi tot
aşa.
Acum partea puțin
ciudată: trebuie să puneți tortul în congelator, cam pentru 6 ore. Având în
vedere consistența unui smoothie în straturi, vă puteți da seama că e nevoie de
timp pentru a prinde formă. După cele 6 ore, am adăugat şi căpşuni tăiate, iar
rezultatul este acesta:
După ce am gustat
prima felie, eu l-am pus în frigider (am făcut un experiment), dar în scurt am
observat că începea să se topească, deci a trebuit să îl repun în congelator.
Deci mod de păstrare: la congelator.
Cam atât. Tortul
este minunat. Arată şi este delicios. Puteți încercaJ
Arata deliciosss!!! Astept sa-l si gust!
RăspundețiȘtergere