Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

luni, aprilie 20, 2015

Tort raw cu fructe de pădure

Citisem un articol în care era explicat faptul că şapte din zece români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puţin procesate, iar femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentaţia sănătoasă comparativ cu bărbaţii (potrivit unui studiu realizat de GfK).

Bun, deci măncăm fructe de dimineața până seara: le adaugăm în iaurtul de dimineață, în smoothie, în vreo salată la prânz sau ca o simplă gustare între mese. Şi nu doar atât. Astăzi am să vă arăt, pas cu pas, cum puteți face un tort raw simplu şi delicios. Aceasta este şi prima rețetă pe care am încercat­-o, însă mi-a plăcut atât de mult încât de abia aştept să mai încerc şi altele.

Pentru baza acestui tort am folosit:
- 250 gr. curmale fără sâmburi;
- 5-6 smochine deshidratate;
- o linguriță de fulgi de cocos.
Puteți adăuga şi o linguriță de scorțişoară (dacă vă place), iar în loc de smochine, puteți folosi chiar şi prune uscate. Trebuie să recunosc că nu sunt o fană a fructelor uscate (smochine, curmale etc), însă sunt de-a dreptul încântată de această combinație pentru baza tortului. 

Primul strat a avut în compoziție:
- o cană de căpşuni;
- o cană de zmeură;
- ½ cană de alune caju crude.

Pentru al doilea strat am folosit:
- o cană de afine;
- o cană de mure;
- o banană;
- lapte de migdale.

Şi acum instrucțiunile. Deşi pare mult de lucru, vă asigur că totul va merge foarte repede şi nu e deloc complicat. Eu am folosit o tavă rotundă cu pereții detaşabili, însă puteți folosi cam orice vă este la îndemână. Ingredientele pentru bază le puneți în robotul de bucătărie şi pulsați de câteva ori până când obțineți o compoziție omogenă. Veți vedea ca e destul de lipicioasă, dar acest lucru se rezolvă rapid dacă vă umeziți puțin mâinile. Compoziția o întindeți pe fundul tăvii astfel încât să o acoperiți în întregime, astfel:


Cu pasul 2 sunteți deja obişnuiti: ingredientele le puneți în blender ca şi când ați face un smoothie. Trebuie doar să aveți în vedere că noua compoziție nu trebuie să aibă consistența lichidă a unui smoothie (de aceea nu am pus deloc apă).

Acelaşi lucru îl faceți şi cu celelalte ingrediente. Blender şi apoi aplicați ultimul strat. Apoi decorați cu ce doriți. Eu am pus fulgi de cocos şi migdale tăiate.

Tortul pe care l-am făcut eu a avut doar două straturi. Dacă doriți, puteți face un adevărat tort-curcubeu: puteți folosi papaya (pentru un strat portocaliu), ananas şi banane (pentru un strat galben), spanac şi măr (pentru un stat verde) şi tot aşa.

Acum partea puțin ciudată: trebuie să puneți tortul în congelator, cam pentru 6 ore. Având în vedere consistența unui smoothie în straturi, vă puteți da seama că e nevoie de timp pentru a prinde formă. După cele 6 ore, am adăugat şi căpşuni tăiate, iar rezultatul este acesta:

După ce am gustat prima felie, eu l-am pus în frigider (am făcut un experiment), dar în scurt am observat că începea să se topească, deci a trebuit să îl repun în congelator. Deci mod de păstrare: la congelator.



Cam atât. Tortul este minunat. Arată şi este delicios. Puteți încercaJ

Un comentariu: