Nu e o noutate că
sucurile verzi câştigă din ce in ce mai mult teren într-un stil de viață
sănătos. Încercăm mereu să căutăm rețete noi şi, în acelaşi timp, să beneficiem
de cât mai multe proprietăți dintr-un astfel de suc.
Am folosit:
- câteva frunze de
kale
- ananas
- un kiwi
- o banană
- 200 ml apă
Frunzele de kale
le puteți înlocui cu spanacul, iar în loc de apă puteți adăuga lapte de migdale/cocos,
apă de cocos sau chiar ceai.
Kiwi este o sursă
bogată de vitamine C, E, (un fruct de mărime medie acoperă nevoile zilnice ale
unui adult în vitamina C, conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât
portocala şi un sfert din necesarul zilnic de vitamina E recomandat ), vitamina
B2, B3, provitamina A, enzyme (actinidin), acizi organici, fibre, săruri
minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, selenium, zinc,
luteină.
Fructul de kiwi
are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular,
ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade
colesterolul, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe peretii vaselor, are
rol antitrombotic, anticoagulant, protector al sistemului nervos.
Ah şi eu am mai
adăugat o ½ de linguriță de chlorella, iar de data aceasta, cantitatea a fost
potrivită. În postarea anterioară vă povesteam despre beneficiile acestei
pudre, însă se pare că o linguriță a avut un efect cam prea puternic pentru un
începător ca mine.
De data aceasta,
sucul a ieşit chiar delicios!
ananasul e de la cutie?
RăspundețiȘtergereNu, e ananas proaspat. E taiat cu ajutorul unui feliator, il gasesti cam in orice supermarket.
ȘtergereOk, mersi :)
RăspundețiȘtergere