Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

duminică, aprilie 19, 2015

Fresh and green

Nu e o noutate că sucurile verzi câştigă din ce in ce mai mult teren într-un stil de viață sănătos. Încercăm mereu să căutăm rețete noi şi, în acelaşi timp, să beneficiem de cât mai multe proprietăți dintr-un astfel de suc.


Am folosit:
- câteva frunze de kale
- ananas
- un kiwi
- o banană
- 200 ml apă

Frunzele de kale le puteți înlocui cu spanacul, iar în loc de apă puteți adăuga lapte de migdale/cocos, apă de cocos sau chiar ceai.

Kiwi este o sursă bogată de vitamine C, E, (un fruct de mărime medie acoperă nevoile zilnice ale unui adult în vitamina C, conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât portocala şi un sfert din necesarul zilnic de vitamina E recomandat ), vitamina B2, B3, provitamina A, enzyme (actinidin), acizi organici, fibre, săruri minerale de cupru, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, selenium, zinc, luteină.

Fructul de kiwi are un puternic rol antioxidant, antiinflamator, protector cardio-vascular, ajută la reglarea tensiunii arteriale, previne îmbătrânirea, scade colesterolul, împiedică depunerea plăcilor de aterom pe peretii vaselor, are rol antitrombotic, anticoagulant, protector al sistemului nervos.

Ah şi eu am mai adăugat o ½ de linguriță de chlorella, iar de data aceasta, cantitatea a fost potrivită. În postarea anterioară vă povesteam despre beneficiile acestei pudre, însă se pare că o linguriță a avut un efect cam prea puternic pentru un începător ca mine.

De data aceasta, sucul a ieşit chiar delicios!

3 comentarii: