Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

marți, mai 19, 2015

Coconut smoothie

Vă ziceam acum ceva timp că sucurile de dimineață nu trebuie să vă plictisească şi, pe lângă faptul că puteți jongla în diferite feluri cu aromele fructelor, puteți să schimbați recipientele din care beți.

De data aceasta, schimbăm ananasul din postarea precedentă cu nuca de cocos. Sucul l-am obținut foarte uşor, îmbinând:
- o mână de căpşuni
- o mână de afine
- 200 ml apă

Acum urmează partea puțin mai complicată: cum desfaceți o nucă de cocos. Bineînțeles, youtube te ajută cu foarte multe metode prin care poți să o spargi, trebuie doar să găseşti una potrivită pentru instrumentele de lucru pe care le găsiți prin casă. Pentru mine, întregul procedeu presupune:
1. Cu un tirbuşon fac o gaură într-un „ochi” al nucii de cocos pentru a putea extrage apa de cocos (pe care o folosesc ulterior în sucuri). Când alegeți nuca de cocos¸ încercați să alegeți una care să aibă cât mai multă apă (va trebui să puneți nuca de cocos la ureche şi să o agitați puțin, cea care are cea mai multă apă este cea mai bună, fiind hidratată îndeajuns)
2. După ce golesc nuca de cocos, îmi infăşor mâna într-un prosop şi apoi încerc să o sparg. Cel mai bine ar fi dacă ați avea un ciocan, cum bateți un cui, aşa bateți nuca de cocos pe laterale, până când se deschide.
3. După ce ati desfăcut-o şi ați îndepărtat coaja tare, o puteți pune într-un recipient cu apa, în frigider. Apa o schimbați cam la două zile şi, în acest fel, bucățile de nucă de cocos rezistă până la câteva săptămâni.


Cam acesta e sucul de azi, mai lipsec umbreluța şi şezlongulJ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu