Vă ziceam acum ceva timp că sucurile de
dimineață nu trebuie să vă plictisească şi, pe lângă faptul că puteți jongla în
diferite feluri cu aromele fructelor, puteți să schimbați recipientele din care
beți.
De data aceasta, schimbăm ananasul din postarea precedentă cu nuca de cocos. Sucul l-am obținut foarte uşor, îmbinând:
- o mână de căpşuni
- o mână de afine
- 200 ml apă
Acum urmează partea puțin mai complicată: cum
desfaceți o nucă de cocos. Bineînțeles, youtube te ajută cu foarte multe metode
prin care poți să o spargi, trebuie doar să găseşti una potrivită pentru
instrumentele de lucru pe care le găsiți prin casă. Pentru mine, întregul
procedeu presupune:
1. Cu un tirbuşon fac o gaură într-un
„ochi” al nucii de cocos pentru a putea extrage apa de cocos (pe care o
folosesc ulterior în sucuri). Când alegeți nuca de cocos¸ încercați să alegeți
una care să aibă cât mai multă apă (va trebui să puneți nuca de cocos la
ureche şi să o agitați puțin, cea care are cea mai multă apă este cea mai bună,
fiind hidratată îndeajuns)
2. După ce golesc nuca de cocos, îmi
infăşor mâna într-un prosop şi apoi încerc să o sparg. Cel mai bine ar fi dacă
ați avea un ciocan, cum bateți un cui, aşa bateți nuca de cocos pe laterale,
până când se deschide.
3. După ce ati desfăcut-o şi ați
îndepărtat coaja tare, o puteți pune într-un recipient cu apa, în frigider.
Apa o schimbați cam la două zile şi, în acest fel, bucățile de nucă de cocos
rezistă până la câteva săptămâni.
Cam acesta e sucul de azi, mai lipsec
umbreluța şi şezlongulJ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu