Blog cu pulpă

Blog cu pulpă

joi, iulie 02, 2015

Tort raw-vegan de ciocolată şi căpşuni

Am revenit cu o rețetă ce face parte din categoria: „ce mai putem face din fructe?”. De data aceasta, am ales un tort cu fructe de pădure, cremă din alune caju şi glazură de ciocolată. Trebuie să menționez că tortul este atât pentru cei pasionați de bucătăria raw-vegană, cât şi pentru cei care doresc să încerce metode noi de a-ți satiface pofta de dulce, cu ingrediente naturale şi sănătoase.


Voi împărți ingredientele pe secțiuni, astfel încât să ştiți de ce aveți nevoie pentru fiecare pas.

Astfel, pentru blat am folosit:
- 1 cană migdale înmuiate minim 8 ore
- 8 smochine înmuiate cu câteva ore înainte
- 1 linguriță pudră de cacao neindulcit (sau mai multe)

Pentru crema de caju am folosit:
- 2 ceşti de caju înmuiate cel puțin 8 ore
- 3/4 ceaşcă unt de cacao topit
- 1/3 ceaşcă ulei de cocos
- 1/3 cană miere de albine
- 250 -300 g căpşuni tăiate felii

Pentru glazura de ciocolată aveți nevoie de:
- 1/2 cană miere de albine sau sirop de agave
- 1/2 ceaşcă pudră de cacao crudă
- 1/3 ceaşcă unt de cacao topit
- 1 lingură extract de vanilie sau 1 păstaie

Eu am pregătit migdalele, smochinele şi nucile caju cu o seară înainte. A doua zi, dimineața, am început în forță. Am adăugat toate ingredientele pentru blat în blender şi am pulsat până în momentul în care am ajuns la compoziția dorită. Aluatul obținut se pune în forma de tort şi se lasă în frigider până când pregătim următorul strat. 

Pentru crema de nuci caju, adăugăm nucile în blender şi le mixăm, apoi adăugăm progresiv şi celelalte ingrediente, în afară de căpşuni. Adăugăm crema peste blatul inițial făcut şi apoi depozităm încă o dată în frigider. În ceea ce priveşte toppingul de ciocolată, punem toate ingredientele în blender, le mixăm, apoi acoperim tortul şi ornăm după bunul plac.

Tortul trebuie ținut la frigider pentru câteva ore, apoi poate fi servit.



Enjoy!


În caz că nu ați văzut şi celelalte idei din categoria: „ce facem cu/din fructe?” vă invit să vă inspirați din următoarele postări: tort raw cu fructe de pădure, înghețată raw-vegană, bomboane raw-vegane şi salată din pulpă de fructe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu