Am revenit cu o
rețetă ce face parte din categoria: „ce mai putem face din fructe?”. De data
aceasta, am ales un tort cu fructe de pădure, cremă din alune caju şi glazură
de ciocolată. Trebuie să menționez că tortul este atât pentru cei pasionați de
bucătăria raw-vegană, cât şi pentru cei care doresc să încerce metode noi de
a-ți satiface pofta de dulce, cu ingrediente naturale şi sănătoase.
Voi împărți
ingredientele pe secțiuni, astfel încât să ştiți de ce aveți nevoie pentru
fiecare pas.
Astfel, pentru blat am folosit:
- 1 cană migdale înmuiate minim 8 ore
- 8 smochine înmuiate cu câteva ore înainte
- 1 linguriță pudră de cacao neindulcit (sau mai
multe)
Pentru crema de caju am folosit:
- 2 ceşti de caju înmuiate cel puțin 8 ore
- 3/4 ceaşcă unt de cacao topit
- 1/3 ceaşcă ulei de cocos
- 1/3 cană miere de albine
- 250 -300 g căpşuni tăiate felii
Pentru glazura de ciocolată aveți nevoie de:
- 1/2 cană miere de albine sau sirop de agave
- 1/2 ceaşcă pudră de cacao crudă
- 1/3 ceaşcă unt de cacao topit
- 1 lingură extract de vanilie sau 1 păstaie
Eu am pregătit migdalele, smochinele şi nucile
caju cu o seară înainte. A doua zi, dimineața, am început în forță. Am adăugat
toate ingredientele pentru blat în blender şi am pulsat până în momentul în
care am ajuns la compoziția dorită. Aluatul obținut se pune în forma de tort şi
se lasă în frigider până când pregătim următorul strat.
Pentru crema de nuci
caju, adăugăm nucile în blender şi le mixăm, apoi adăugăm progresiv şi
celelalte ingrediente, în afară de căpşuni. Adăugăm crema peste blatul inițial
făcut şi apoi depozităm încă o dată în frigider. În ceea ce priveşte toppingul
de ciocolată, punem toate ingredientele în blender, le mixăm, apoi acoperim
tortul şi ornăm după bunul plac.
Tortul trebuie ținut la frigider pentru câteva
ore, apoi poate fi servit.
Enjoy!
În caz că nu ați văzut şi celelalte idei din
categoria: „ce facem cu/din fructe?” vă invit să vă inspirați din următoarele
postări: tort raw cu fructe de pădure, înghețată raw-vegană, bomboane raw-vegane şi salată din pulpă de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu